no-img
ام ای پدیا

دانلود تحقیق پليمرها و خواص مکانيکی آن ها


ام ای پدیا

ادامه مطلب

DOC
دانلود تحقیق پلیمرها و خواص مکانیکی آن ها
doc
فروردین ۲۶, ۱۳۹۶
هر صفحه 120 تومان
تعداد صفحات: 21 صفحه
۲,۵۰۰ تومان
۲,۵۰۰ تومان – خرید

دانلود تحقیق پلیمرها و خواص مکانیکی آن ها


دانلود تحقیق پلیمرها و خواص مکانیکی آن ها

فرمت قابل ویرایش ورد word

  تعداد صفحات: ۲۱ صفحه

 خلاصه ای از فایل

الاستومر­ها

کشسان­های رایج یکی دیگر از اعضای خانواده­ی پلیمر­ها هستند زیرا از مولکول­های دراز زنجیرگونه تشکیل شده­اند. این زنجیر­ها به صورتی نامنظم، پیچ خورده و به هم تابیده هستند. از این رو، انعطاف­پذیری بالایی را به ماده داده و امکان تغییر شکل زیادی را فراهم می­کنند. کشسان­ها در حالت خام و پخت نشده[۲]، پس از تغییر شکل زیاد قابلیت برگشت به حالت اولیه را به طور کامل ندارند؛ زیرا مولکول­ها از میان یک­دیگر به صورتی غیر قابل بازگشت می­لغزند.

برای جلوگیری از این لغزش مولکولی، آن­ها را به روش ویژه­ای موسوم به گوگردی کردن[۳] پخت[۴] می­کنند. بدین ترتیب، مولکول­ها با پیوند­های عرضی به یک­دیگر متصل شده، به صورت شبکه در می­آیند. این پیوند­های عرضی هیچ تاثیری بر بی­نظمی اولیه­ی موجود در ساختمان مولکولی کشسان، اعم از گلوله­ای شکل بودن یا پیچ و تاب­های موجود در آن ندارند و هنگامی که کشسان را تحت تغییر شکل قرار دهیم، مولکول­ها کشیده شده و گسترده و باز می­شوند اما روی یک­دیگر نمی­لغزند. لذا وقتی نیروی اعمال شده برای ایجاد تغییر شکل را بر می­داریم، کشسان فوراً به حالت اولیه­ی خود باز می­گردد. کشسان­ها به عملیات آرام و دقیق و هم­چنین انرژی زیاد برای پخت و قالب­گیری نیازمندند.

خاصیت مهم الاستومر­ها، رفتار الاستیکی آن­ها بعد از تغییر شکل در مقابل فشار[۵] یا کشش[۶] می­باشد. برای مثال ممکن است یک الاستومر ۱۰ برابر طول اولیه­ی خود کشیده شود اما بعد از حذف کشش، تحت شرایط محیطی ایده­آل، به شکل و طول اولیه­ی خود باز خواهد گشت. علاوه بر این، الاستومر­ها با ویژگی­هایی نظیر استحکام و سفتی بالاتحت تنش­های دینامیکی یا استاتیکی، مقاومت بسیار خوب در برابر سایش، انعطاف­پذیری حتی در درجه حرارت­های کم، نفوذ ناپذیری در مقابل هوا و آب و در بعضی موارد، مقاومت بالا در برابر تورم در حلال­ها و مقاوم بودن در برابر مواد شیمیایی مشخص می­شوند. این خواص در دمای اتاق و دما­های بالا­تر نمایش داده می­شوند و در شرایط آب و هوایی حاد و در جو دارای ازون غنی، این خواص حفظ می­شوند.

الاستومر­ها هم­چنین قابلیت چسبندگی به منسوجات و فلزات را دارند. الاستومر­ها در ترکیب با موادی مانند ریون، پلی آمید، پلی استر یا شیشه با توجه به خواص این عناصر تقویت­کننده، قدرت کششی قابل ملاحظه­ای پیدا می­کنند. در حالی که قدرت افزایش طول آن­ها کاهش می­یابد. این قابلیت، محدوده­ی کاربرد­های کائوچو­ها را به طور قابل ملاحظه­ای افزایش می­دهد. برای مثال، در اتصال الاستومر­ها به فلزات محصولی با ترکیبی از الاستیسیته­ی الاستومر و سختی فلزات حاصل می­شود.

لاستیک­ها دارای محدوده­ی گذر یا انتقال به حالت پلاستیک نیستند، زیرا آن­ها به شبکه­های سه بعدی تبدیل شده­اند که از حرکت ماکرو مولکول­های زنجیره­ی مولکولی جلوگیری می­کنند. بنابراین، این مواد فقط بعد از متحمل شدن بعضی تغییرات ساختاری فیزیکی یا شیمیایی ناشی از فرسودگی، تجزیه، تغییر آرایش مولکولی و یا بعد از ایجاد شکاف فیزیکی یا شیمیایی در اتصال­های عرضی می­توانند به صورت پلاستیکی تغییر شکل یابند.

ماده­ی اولیه برای تولید الاستومر­ها، کائوچو می­باشد. حدود  از کل کائوچو­های مصرفی جهان، کائوچوی طبیعی (NR) می­باشد و  آن به صورت مصنوعی تولید می­شود. ماده­ی خام برای تولید کائوچوی مصنوعی، نفت می­باشد. محدوده­ی خواصی که با الاستومر­ها به­دست می­آید در اصل به انتخاب نوع کائوچو، آمیزه­کاری، فرآیند تولید و شکل و طرح محصول بستگی دارد. خواص نهایی محصولات لاستیکی که کیفیت حقیقی الاستومر­ها را نشان می­دهد فقط به واسطه­ی آمیزه­کاری مناسب با مواد شیمیایی و دیگر افزودنی­ها و مواد و سیستم ولکانیزاسیون به دست می­آید.

با توجه به نوع و مقدار کائوچو و مواد افزودنی و شیمیایی در یک آمیزه و با توجه به درجه­ی ولکانیزاسیون، لاستیک پخت شده با خواص مختلف از جمله سختی، الاستیسیته یا استحکام به دست می­آید. اما خواص ویژه­ی الاستومر­ها مثل مقاومت آن­ها در برابر روغن، بنزین و فرسودگی در آمیزه­های پخت شده­ی مختلف بدون تغییر باقی می­ماند [١۵] و [١۶].

فهرست

مقدمه  ۱

الاستومرها ۳

رفتار مواد الاستیک… ۴

رفتار تنش-کرنش مواد الاستیک… ۵

مدلهای ارائه شده از تابع انرژی کرنشی.. ۶

پلاستیک ها ۱۰

خواص مکانیکی پلاستیک ها ۱۲



موضوعات :
طراحی کاربردی

مطالب مرتبط


دیدگاه ها


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *