دانلود سمینار پروبیوتیک ها
دانلود سمینار پروبیوتیک ها
فرمت قابل ویرایش ورد word
تعداد صفحات: ۱۸ صفحه
خلاصه ای از فایل
نقش پروبیوتیکها در کاهش کلسترول خون
کلسترول، پیش ساز کلیه ترکیبات استروئیدی ازجمله اسیدهای صفراوی در بدن بوده و از طرف دیگر اسیدهای صفراوی با راندمان بالا از روده جذب و مجدداً از طریق کبد به صفرا ترشح میشوند، که به آن چرخه رودهای-کبدی[۱] گفته میشود. مقدار کلسترول سرم یا پلاسما در پرندگان به شدت تحت تأثیر وراثت و جیره غذایی قرار دارد. عواملی نظیر سن، جنس و شرایط محیطی نیز ممکنست در این زمینه مؤثر باشند. ترکیباتی نیز وجود دارند که میتوانند کلسترول خون پرندگان را کاهش دهند. این عوامل شامل کربوهیدراتهای جیره، ویتامین A و برخی از استرولهای گیاهی و تعدادی از داروها هستند [Barnes et al., ۱۹۷۲].
تحقیقات متعددی نشان دادهاست که پروبیوتیکها میتوانند کلسترول پلاسما را کاهش دهند. علت این کاهش به قدرت لاکتوباسیلوسها در تجزیه صفرا مربوط میشود. جلوگیری از باز جذب اسیدهای صفراوی از روده ممکن است تأثیر بازدارنده اسیدهای صفراوی بر واکنش ۷- آلفاهیدروکسیلاسیون را برطرف نموده و درنتیجه تبدیل کلسترول به اسیدهای صفراوی را افزایش دهد که نتیجه آن کاهش کلسترول پلاسما است[Haddadian et al., ۱۹۹۶].
از طرف دیگر میکروفلور روده، خصوصاً لاکتوباسیلوسها میتوانند با قطع اتصال گلیسین از اسیدهای صفراوی و انجام واکنش ۷- آلفاهیدروکسیلاسیون، اسیدهای صفراوی اولیه یعنی اسید کولیک و اسید کتودزوکسی کولیک را به ترتیب به اسید دزوکسی کولیک و اسید لیتوکولیک که اسیدهای صفراوی ثانویه نامیده میشوند، تبدیل کنند[Barnes et al., ۱۹۷۲]. اسیدهای صفراوی ثانویه درنتیجه اتصال به سایر مواد قابل جذب به شکل نامحلول تبدیل و درنتیجه بازجذب نشده و از طریق مدفوع دفع میشوند.
به این ترتیب تبدیل کلسترول به اسیدهای صفراوی افزایش یافته و به دنبال آن ضمن دفع، باعث کاهش سطح کلسترول پلاسما و سرم خواهد شد. کاهش کلسترول خون اگرچه به خودی خود اهمیت ندارد اما از آنجایی که تخم مرغ تمام کلسترول خود را از خون گرفته و در تخمدان هیچ کلسترولی ساخته نمیشود، بنابراین کاهش کلسترول در خون کاهش این ماده را در تخممرغ و گوشت به دنبال خواهد داشت[Jine et al., ۱۹۹۸]. با توجه به ارتباط تصلب شرایین[۲] در انسان و مقدار کلسترول مصرفی در جیره غذایی، امروزه تمایل به محصولاتی که دارای کلسترول کمتری باشند افزایش یافتهاست[فتحی، ۱۳۸۴].
۱-۱۰- اشکال و میزان مصرف پروبیوتیکها
بهطورکلی میکروبهای خوراکی در اشکال گوناگونی مثل: آردی، خمیری، کپسولی، لقمهای و یا مایع به مصرف دام و طیور میرسند. ولی در مصرف این مواد باید بسیار دقت کرد، چون عواملی ازجمله کلر آب، دمای آب، میزان املاح معدنی موجود در آب و خوراک، وجود آنتی بیوتیکها و بعصی از داروها در جیره میتواند توانایی حیاتی این میکروارگانیسمها را تحت تأثیر قرار دهند[افشار مازندران و رجب، ۱۳۸۰].
اغلب از آب پنیر به عنوان حاملی برای پروبیوتیکهای باکتریایی استفاده میشود. پروبیوتیکهای مخمری به همراه روغنها نیز قابل استفاده هستند. همچنین محصولات میکروبی و قارچی به همراه تولیدات جنبی غلات به مصرف میرسند. بعضی از تولیدات میکروبی به صورت روزانه مصرف شده و دسته دیگر در یک دوره طولانی تر مثل هفته ای یک بار مصرف میشوند. بر حسب میزان غلظت و تراکم میکروب فعال در واحد وزن پروبیوتیک، میزان آن تعیین میشود[افشار مازندران و رجب، ۱۳۸۰].
فهرست
۱-۱-تعریف پروبیوتیک و تاریخچه استفاده از آن.. ۴
۱-۲-۱- مقاومت نسبت به اسیدیته: ۵
۱-۲-۲- توانایی اتصال به سلولهای پوششی روده: ۵
۱-۳- عوامل مهم در تولید یک پروبیوتیک… ۵
۱-۳-۱- ایفای نقش مؤثر پروبیوتیک… ۵
۱-۳-۲- شاخص های ارزیابی یک پروبیوتیک… ۶
۱-۴-۱-ترکیب و اجزای فرآوردههای پروبیوتیکی.. ۸
۱-۶-مکانیسم عمل پروبیوتیکها ۱۰
۱-۷- تأثیر پروبیوتیکها بر دستگاه گوارش طیور. ۱۲
۱-۸- نقش پروبیوتیکها در تحریک سیستم ایمنی طیور. ۱۳
۱-۹- نقش پروبیوتیکها در کاهش کلسترول خون.. ۱۵
۱-۱۰- اشکال و میزان مصرف پروبیوتیکها ۱۶
۱-۱۱- عوامل مؤثر بر قدرت بقاء میکروارگانیسمهای پروبیوتیکها ۱۶
۱-۱۱-۲- حساسیت به آنتی بیوتیک ها ۱۷
۱-۱۲- میکروبهای بالقوه کارآمد. ۱۸
۱-۱۳- باکتریهای اسید لاکتیکی به عنوان پروبیوتیک… ۱۸
۱-۱۴- نگاهی به آینده تولید و مصرف پروبیوتیک ها ۱۸
دیدگاه ها